27 november 2016

busverplaatsing Tilburg! Topdagje voor de jeugd!

De bus was op tijd, het zonnetje scheen “nog niet”, iedereen had goeie benen, de supporters waren erbij,… kortom Duffel AC kon vol goeie moed vertrekken naar Tilburg, de grootste en schoonste cross van Nederland en omstreken!!
En onze komst is er niet onopgemerkt voorbij gegaan. De Duffelse kleuren vielen op in alle reeksen en iedereen werd nog eens extra aangemoedigd door de talrijke supporters.

Het was een beetje wennen aan de Nederlandse benamingen maar de Benjamins (Pupillen C en B) mochten, zoals bij ons van start gaan.
En het was meteen prijs! Ayleen Sterck finishte super knap als 2de.
Ook Nysa Schellekens (9de) liep zich nog net in de top 10!
Bij de jongens een hele mooie (net-geen-podium) 4de plaatse voor Jappe De Ridder.
En hier ook nog mooie top 10 plaatsen voor Jitse Billiaert (8ste ) en Lukas Wuyts (9de)
Bij de 2de jaars Benjamins weer prijs en ditmaal een mooie afgetekende 1ste plaats voor Matthias De Belder! Schitterend gedaan, Matthias!
Net zoals bij de benjamins startten de pupillen jongens en meisjes samen. Dit zorgde voor grote aantallen aan de start.
Bij de 1ste jaars een knappe 7de plaats voor Lotte Bernaerts en een hele mooie 5de plaats bij de jongens voor Jorre De Block. Ook bij de 2de jaar een snelle Lore Doms (8ste)
De miniemen van Duffel stonden met het grootste aantal aan de start (17 miniemen!!)
Ditmaal een hele mooie 2de plaats voor Zoë Laureys!

En een schitterende eerste plaats voor Jeroen Leijssenaar, die volgens de speaker niet achterom moest kijken om zeker te zijn van zijn winst.

Nadat ook nog de cadetten hadden gelopen mocht IEDEREEN zich opnieuw opwarmen voor de estafetten.  Dit jaar moesten er ploegjes van 6 deelnemers gevormd worden. Dat maakte het wel extra spannend en heel leuk om naar te kijken. Ook voor de trainers was dit een topmoment om iedereen samen te zien strijden en roepen voor elkaar! Bekijk ook alvast deze link en geniet mee..... https://www.youtube.com/watch?v=OTDYTtGBQ-Y
En weer zagen we de Duffelse kleuren op het podium. Zowel de benjamins (Ayleen, Janne, Matthias, Jappe, Lukas en Jitse) als de miniemen (Joren, Zoë, Jeroen, Elke, Ellen en Louise) mochten op het hoogste schavotje staan en die hele mooie gouden medaille omhangen.En het was ook een mooie medaille. Iedereen heeft er één gekregen en zeker ook verdiend!
Het was een superleuke dag! Dankjewel aan atleten en supporters!
Voor de trainers zijn dit van die dagen die ons deugd doen!
En voor degenen die er dit jaar niet bij waren: volgend jaar zien ze ons terug in Nederland!!!