24 september 2017

Sint Niklaas

Het einde van het zomerseizoen nadert. En een aantal Duffelse atleten dachten er dan ook aan om toch nog eens wat PR’s aan te scherpen.
Het weer was hiervoor ideaal. Lekker zonnetje en weinig wind. Dus in Sint Niklaas zagen we heel wat mooie prestaties en alleen en vooral veel lachende gezichten.
Op de sprint waren het vooral de benjamin meisjes die hun PR’s liepen. Zowel Nyah als Janne klaarden dit klusje.
Op het einde van de dag deden ze dat nog een keer bij het hoogspringen. Maar voor Nyah zat er nog wel wat meer in. Met haar sprong over 1.01m behaalde ze een schitterende gouden medaille! Super gedaan, Nyah!
Hendrik deed het vandaag als enige benjamin jongen ook super. Op zowel zijn 60m (10.96), als zijn kogel (6,33m) en zijn ver (2,99m) verbeterde hij zijn eigen records!
De pupillen meisjes vielen dan weer op in de 1000m. Hier behaalde Lore met een PR (3.29.83) een mooie zilveren medaille.

Enkele seconden later kwam Lien ook over de finish in een PR (3.42.16)
Ook Floor kon haar discus verder werpen dan de vorige keren!
De pupillen jongens beklommen allebei het podium. Viktor deed dat met een 3de plaats op de kogel (7,10m) en Ryan liep ook naar de bronzen medaille op de 1000m in 3.25.43!
Knap gedaan jongens.


Bij de miniemen viel vooral het podium op van de 300m, volledig in de Duffelse kleuren. Heel mooi om de zien. Joren haalde het net, na een knappe eindsprint (44.17), Jeroen 2de (44.28) en Simon vervolledigde het podium met een PR (47,56).
Wannes werd in diezelfde reeks knap 5de!
Joren en Jeroen mochten allebei nog een keer op het podium. Joren voor goud op de 80m (10.81) en Jeroen brons bij ver (4.35m).
En bij onze meisjes miniemen ook 2 keer podium en dit keer op de werpnummers. Nienke gooide haar discus 18,23m ver en behaalde zo brons!
Roos ging ook voor een derde plaats en dit met de speer die op 24,72m (PR) landde.
En het was Ellen die mooie prestaties neerzette op de loopnummers.
Een leuke, zonnige dag met blije trainers. Hopelijk ook zo’n mooie dag volgende week in Mol voor onze laatste zomermeeting!